Kod Adı : Köfteci


Öncelikle bir soru sorayım; sizin şehrinizde de her köşe başında 2 tane Meşhur Adıyaman Çiğköftecisi bulunuyor mu? Eğer cevabınız evetse bu yazı ilginizi çekebilir.

Ben Gaziantep’ten Antalya’ya okuyayım diye masum bir talebe olarak yerleştim. Tabi bunun konuyla pek alakası yok niye böyle girdim bilmiyorum. Her neyse, Gaziantep’te her yerde mutlaka 2’den fazla var. Bu hızla Burger King‘i geçecekler(aslında geçtiler de [tabi global{parantez içinde parantez uu} anlamda henüz değil] ). Peki bu hızın arkasında ne var, veya kim?

Meşhur Adıyaman Çiğköftecisi’nin kurucusu Ömer Aybak’tır. Peki kim bu Ömer Aybak? İnternette ailesine dair hiç bir bilgi yok. Aslında Ömer Aybak diye birisi de yok. Nasıl derseniz; “Ömer Aybak” kelimelerinin anagram‘ını çıkarttığımızda oluşan kelimeler: “Öbey Karma” ve Türkçe karakter olan “Ö”yü o yaptığımızda “Obey Karma” oluyor. Peki ne demek bu “Obey Karma” ? Kelime anlamı olarak “Kadere boyun eğ” demek. Peki boyun eğecek olanlar kim. Bildin. BİZİZ.

Amerikanın parmağıı
Amerikanın parmağıı

Tehlikeyi daha iyi anlayasınız diye bayilerin gösterildiği haritayı koydum. Aşşada

Adssssız Haritada bir şeyler dikkatinizi çekti mi? Çekmemiş olabilir hemen göstereyim bu haritada tuhaf olan ne.

runs Köftelerin içine 66,6 gram acı sos koyan bayilerin üzerinden çizgi ile geçtiğimizde ortaya çıkan kelime “Runs” . Runs İngilizce’de “İshal” demek. Yavaş yavaş taşlar yerine oturmaya başlıyor değil mi?

Şaka lan, yoruldum arkadaş. Bir gece uyumadım ne hallere düştüm. Adamlar alın teriyle para kazanıyor. Tamam ishal oluyoruz da o kadar da değildir canım. Yoksaaa?

Kod Adı : Köfteci” üzerine 5 yorum

  1. Sevgili Lollygagger, öncelikle seni inanılmaz aktifliğinle tebrik ediyorum ve bu inkıredibıl bir tespit olmuş..

    Beğen

Sen de osur lan, neyin eksik?

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.